Heeft u wel een standaard alarmsysteem geïnstalleerd in uw woning of bedrijfspand, maar wilt u toch nog iets beter? Dan is het verstandig om een mistgenerator te overwegen. U bent gegarandeerd goed beveiligd met zo’n mistgenerator. Met zo’n apparaat kunt u voorkomen dat criminelen inbreken en schade aanrichten. Dankzij een erg dikke laag mist bent u uitermate goed beveiligd tegen diefstal. Heeft u een bedrijf of wilt u graag uw woning beter beveiligen? Een vernevelingssysteem kan de oplossing zijn. De beveiliging hoeft niet lastig te zijn, het kan zelfs erg eenvoudig zijn.

Mistgenerator beveiligen door mist

De werking van zo’n vernevelingssysteem zit al in de naam: de mistgenerator beschermt uw bezittingen door mist onder relatief hoge druk uit te stoten. Het is stiekem best een eenvoudig concept. Het apparaat wordt aangesloten op een alarmsysteem. Zodra deze wordt geactiveerd door inbrekers, zal de mistgenerator in werking treden. Binnen enkele seconden zal de ruimte zich vullen met een laag ondoordringbare mist. Hierdoor zien de inbrekers geen hand voor ogen meer. Dat voorkomt diefstal: wat niet zichtbaar is, is lastig te stelen.

Een mistgenerator kent diverse voordelen. Zo is het systeem gemakkelijk aan te sluiten op een bestaand alarmsysteem. Door de eenvoudige wijze van aansluiten, kan een mistgenerator ook gemakkelijk meegenomen worden indien u verhuist of veranderd van bedrijfspand. Hierdoor is zo’n mistgenerator tevens een goede investering. Daarnaast is er nog een groot voordeel van dit vernevelingssysteem als beveiligingsmiddel. Dat grote pluspunt zit in het speciale mengsel waterdamp waarmee de mist wordt gecreëerd.

Mist onschadelijk voor mens, dier en eten

De dikke laag mist van een mistgenerator is uiterst effectief als beveiligingsmiddel. Dit komt grotendeels door het feit dat criminelen vrijwel niets meer zien door de mist. Bovendien is de mist geheel onschadelijk. De mist is namelijk goedgekeurd door de Europese Unie en is niet gevaarlijk voor mens of dier. Bovendien laat deze speciale, dikke mist geen sporen achter. Hierdoor zullen uw kostbare bezittingen geen onnodige schade oplopen. Wist u trouwens dat dat de mist zelfs geen sporen achterlaat op etenswaren? Dit betekent dat zelfs winkels die etenswaren verkopen geen schade zullen oplopen indien de mistgenerator geactiveerd is.

Bescherming is van cruciaal belang

Wellicht twijfelt u nog of het überhaupt nodig is om uw woning te bescherming. Bij deze: het is van cruciaal belang dat uw woning of bedrijf beschermd is tegen ongewenste bezoekers. De reden is niet alleen dat iets als een alarmsysteem u een veilig gevoel geeft. Het is een feit dat inbrekers maar een paar minuten nodig hebben om een onbeveiligd huis binnen te dringen. Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk en zorg dat uw woning of bedrijfspand goed beveiligd is. Overweeg dus een mistgenerator. Ik raad u in ieder geval de bandit rookmachine aan.