Hoger komen met je bedrijf in Google? Gebruik een internetmarketingbureau om dit voor jou te regelen! Kom erachter wat internet marketing is en wat het voor jouw bedrijf kan doen.

 Wat is internet marketing

Alle activiteiten die te maken hebben met marketing op het internet wordt internet marketing genoemd. Internet marketing is ook nog niet zo lang om de markt. Het is ook een vak apart waar je veel verstand van moet hebben. Er zijn namelijk meerdere soorten internetmarketing.

Andere begrippen voor internet marketing

Andere begrippen voor het woord internetmarketing zijn e-marketing en online marketing. Alle drie de namen worden gebruikt voor het begrip.

Verschillende soorten internetmarketing

Er zijn vele soorten internetmarketing. Elk marketingbureau heeft een andere aanpak maar de vele soorten zijn zo te benoemen. He bestaat namelijk uit:

·         SEA (zoekmachine adverteren)

·         SEO (zoekmachineoptimalisatie)

·         Online reclame banners

·         Online advertenties

·         Social media marketing

·         E-mail marketing

·         Viral marketing

·         Affiliate marketing

·         Interactieve marketing

 

Social media marketing

Een vorm van internetmarketing is social media marketing. Dit is een manier om reclame te maken voor een bedrijf met behulp van social media. Denk aan advertenties op Facebook en dergelijke. Omdat er wereldwijd veel aan social media word gedaan is het voor een bedrijf altijd handig om te adverteren via een van deze platformen. Steeds meer social media bedrijven bieden bedrijven de kans om te adverteren in ruil voor geld.

 

SEO

De zoekmachine bekijkt je pagina en focust zich op bepaalde punten op je website. Als je dit wilt beïnvloeden moet je met iemand die hier verstand van heeft bespreken hoe je dit kan beïnvloeden zonder dat het opvalt voor Google.

Waarom internet marketing

Internet marketing is gerichter dan normale marketing omdat je als bedrijf kunt focussen op een specifiekere doelgroep. Vaak kan je hierdoor ook geld besparen, dit kan je dat weer gebruiken voor andere benodigdheden voor je bedrijf. Ook is het uiteraard persoonlijker. In plaats van mensen te benaderen in een massa kan je een persoonlijke advertentie sturen.  De conversie is in het algemeen ook hoger dan de normale versies van marketing. Internet marketing is dus in meerdere opzichten handiger dan de oude marketing varianten.

Stappenplan

Om goed te kunnen weten hoe je online marketing het beste kunt toepassen moet je verschillende vragen weten de beantwoorden. Wie is mijn doelgroep? Wie is mijn concurrent? En hoe ziet mijn ideale klant eruit? Met de antwoorden op deze vragen kan je een plan maken voor een goed resultaat met internet marketing.