Radio Vera

Een sealapparaat: de droom!

Dit gaat klinken als een ontzettend gekke zin, maar hear me out: een sealapparaat is een van de beste dingen die je je jezelf cadeau kan doen. Ik maak geen grapje; lees mee en ontdek waarom! (En ontdek dat een sealapparaat méér dichtmaakt dan alleen plastic puntzakjes snoep voor kinderfeestjes!)

Hoe werkt zoiets? 

Waarschijnlijk is dit een aankoop waar je het nut pas echt van in gaat zien zodra je hem hebt aangeschaft. Ik zal je kort uitleggen hoe het werkt, ook omdat ik me dat zelf afvroeg. Een sealapparaat, of een hand-sealapparaat, is een compacte machine waar je een PE-, PP- of/en pvc-zakje tussen doet. Vervolgens wordt een dunne lijn in het binnenste van de machine warm. Die warmte smelt het plastic samen, waardoor het zakje perfect dicht zit, en dus alleen met een mes of schaar weer open te krijgen is (of natuurlijk sterke handen en wilskracht). Het wordt veelal in de horeca gebruikt, maar daar staan natuurlijk grotere, industriële machines, die vaak de goederen ook nog eens vacuüm verpakken. Het sealapparaat waar ik het nu over heb is een apparaat dat je zelf kan aanschaffen. Iets wat gewoon in je keukentje kan staan. 

En waarop dan? 

Ik hoor je nog altijd denken; hoezo? Stel je eens voor: je maakt lunch voor je kinderen, of je partner, en geeft hen een bakje wortels mee, omdat ze zo gelukkig worden van de verse wortels van de Appie. Maar nu heb je een halfopen bakje wortels in je koelkast, waar toch sneller bacteriën bijkomen. Maar niet met je sealappraat: je laadt je wortels in een zakje, sealt hem dicht en bam; verse wortels! Vers eten! Omdat er geen nieuwe lucht bij kan komen houdt een dichtgesealt zakje je etenswaren veel en veel verser dan aluminium -of vershoudfolie ooit zou kunnen. Het is al net zo fijn voor dingen die niet per se een houdbaarheidsdatum hebben, maar die je wel graag bij elkaar wil houden en niet ook weer ergens in een bureaula terug wil vinden. Denk aan die losse schroefjes die nu in het bakje in de hal liggen, of de lippenstiften die je bijna nooit gebruikt. In een zakje, door het apparaat, klaar!

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, aangezien dit apparaatje m’n leven heeft veranderd, maar ik denk dus dat het dat van jou ook kan veranderen, of in ieder geval flink kan verbeteren! Geef het apparaatje een kans, en wie weet!

Mobiele versie afsluiten